Irene Hellvik holder foredrag i Løgstør

LØGSTØR: Torsdag 1. november får Folkeuniversitetet i Vesthimmerland besøg af Irene Hellvik, der er cand.mag i historie og socialantropologi.

Desuden var Irene Hellvik i en årrække museumsinspektør på Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup. Hun har været ansat på en række andre jyske museer, og så arbejder hun i øvrigt som rejseleder og er med til at arrangere rejser til mere ukendte egne af verden.

Irene Hellviks foredrag i Løgstør 1. november kommer til at handle om indvandring til Danmark gennem tiderne.

Debatten er aktuel i disse år. Store flygtningestrømme har medført en gruppe af medborgere i Danmark, som vi gerne betegner som de fremmede. Men hvad egentlig med os selv? Igennem stort set hele vores lands historie har der været forskellige grupper af indvandrede, der er kommet hertil, og som uundgåeligt har efterladt sig deres særegne fingeraftryk på den danske kultur, uden at vi i dag betvivler dette som værende dansk.

Ja, flere af os vil garanteret ved gennemsyn opdage, at vi er både femte, sjette og flere generationsindvandrere. Eller om ikke andet en god blanding.

Irene Hellviks foredrag kan således måske være med til at gøre en til tider lidt fastlåst flygtningedebat en anelse mere nuanceret.

Arrangementet foregår sædvanen tro i den gamle byrådssal i Løgstør.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...