Fra lørdag 15. september vil der atter være ny kunst på væggene i Galleri Himmerland i Gatten.

Galleriets nye dobbeltudstilling præsenterer værker af de to kvindelige kunstnere, Anette Walther og Birte Clair.

Førstnævnte udstiller under overskriften "Horisonter". Horisonter, som kunstneren bl. a. finder i det farverige Hawaii og Indonesien, det kolde Island, det romantiske Frankrig, det stemningsfyldte Italien, på Cuba - eller blot gåture ved stranden i Strib.

Anette Walthers billedsprog spænder fra det abstrakte til det helt naive, naturalistiske, og det har gennem årene sikret hende vægplads på anerkendte gallerier i bl. a. Amsterdam, Manhattan, New York, Toronto samt på den censurerede udstilling "Biennale Internazionale dell´Arte Contemporanea" i Firenze i Italien.

Herudover er det bl. a. Anette Walther, der er kvinden bag koen Bertha Lærkevang, som i dag er dag placeret foran Arla Foods-hovedkontoret i Viby.

Efterårets anden nye udstiller i Galleri Himmerland er Birte Clair, som udstiller under overskriften "Det kvindelige aspekt".

Birte Claire er inspireret af Middelhavsegnene, såvel motiv- som farvemæssigt, og er tillige præget af kunstnerkollegaen Cezannes’s farvesyn.

Hendes billedsprog er abstrakt. Drømme og fantasier giver motiver til billederne og figurer, mennesker og dyr optræder som genkendelige elementer, holdt sammen af en abstrakt konturstreg.

Også Birte Clair har i øvrigt deltaget i adskillige udstillinger i både ind- og udland, ligesom hun har udført flere specialopgaver for offentlige og private institutioner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...