Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bevilger godt 3 mio. kr. til vesthimmerlandsk ”Go Vest”-projekt, der skal være med til at sikre egnens erhvervsliv højtuddannet arbejdskraft

VESTHIMMERLAND: ”Go west”.

Under dette slogan drog horder af lykkehungrende indvandrere i 1800-tallet vestpå i USA - på jagt efter guldminer, nyt frodigt landbrugsland etc.

Her på tærsklen til 2020 får Vesthimmerland nu sit eget ”Go Vest”-projekt.

Ganske vist stavet med enkelt-V, men i øvrigt drevet af den samme ambition om at få borgere til at rykke teltpælene op og flytte vestpå i håb om en lysere fremtid.

Godt 3 mio. kroner har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bevilget til det vesthimmerlandske Go Vest-projekt, som - kort fortalt - sigter mod at matche lokale virksomheder med udenlandske dimittender fra bl.a. Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.

Nyheden om bevillingen indløb først på rådhuset i Aars sent fredag eftermiddag, så borgmester Per Bach Laursen kan foreløbig ikke sige en hel masse konkret om, hvordan kommunen og Erhverv Væksthimmerland i fællesskab vil bruge de 3.031.875 kroner på at tiltrække højtkvalificeret arbejdskraft til det vesthimmerlandske.

- Helt ærligt, så er vi faktisk stadig en smule betuttede over, at det overhovedet kunne lade sig gøre at slippe gennem nåleøjet i Erhvervsfremmebestyrelsen.

- Omvendt er vi naturligvis også rigtig glade for, at vores ansøgning er gået igennem - og at vi endda har fået bevilget så anseligt et beløb.

- Det kommer helt sikkert til at betyde, at vi kan gøre en forskel for vore lokale virksomheder, forudser en glad borgmester.

Go Vest-projektet i Vesthimmerland er et af i alt fire projekter, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at støtte med i alt 48 mio. kr.

Alle projekter handler på forskellig vis om at styrke danske virksomheders muligheder for at tiltrække, modtage og fastholde højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft, og i Vesthimmerland går planerne bl. a. på at tilbyde sprogkurser til udenlandske dimittender og afholde workshops for danske virksomheder, så de bliver bedre rustet til at modtage medarbejdere, der ikke kender til dansk arbejdskultur.

Ifølge Per Bach Laursen er udenlandsk arbejdskraft en oplagt løsning på virksomhedernes aktuelle mangel på arbejdskraft:

- Her i Vesthimmerland mangler vi arbejdskraft, men samtidig kan vi kigge mod Aarhus og Aalborg, hvor der særligt blandt udenlandske dimittender er en flok dygtige højtkvalificerede, der har svært ved at finde job.

- Det skyldes måske, at de ikke kender til vores mange spændende virksomheder her i det centrale Himmerland, men også, at vi i Vesthimmerland skal blive bedre til at se mulighederne i at ansætte udenlandsk arbejdskraft, når vi lokalt ikke har hænder nok, siger han.

Hvorvidt indsatsen skal forankres i den kommunale forvaltning, på erhvervskontoret i Messecenter Vesthimmerland eller evt. begge steder i et tværgående samarbejde er der endnu ikke taget endelig stilling til.

- Men jeg kan love, at nu bliver alle sejl rebet, så vi kan finde den helt rigtige model, der kan være med til at sikre virksomhederne den højt kvalificerede arbejdskraft, de efterspørger. Og som forhåbentlig også på sigt kan være med til at bane vej for øget bosætning i Vesthimmerland, siger Per Bach Laursen.

Af de i alt 48 mio. kr., som Erhversfremmebestyrelsen har fordelt i denne omgang, kommer de 32 mio. kr. fra EU’s Socialfond, mens de resterende 16 mio. kr. er hentet fra de decentrale erhvervsfremmemidler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...