Sjællandske ældreboliger fra Scandi Byg bliver Danmarks første svanemærkede af slagsen

Når de første beboere inden længe flytter ind i Danmarks første svanemærkede ældreboliger på Skjeberg Allé i Høje-Taastrup, markerer det samtidig en milepæl for modulproducenten Scandi Byg i Løgstør.

- Det er et vigtigt skridt på vejen til et mere bæredygtigt byggeri, og hos Scandi Byg går vi gerne forrest, så beboerne kan få et sundt byggeri, samtidig med at de får rammer, der styrker det sociale fællesskab, siger projektleder i Scandi Byg, Paul Donhou.

”Gartnergården”, som ældreboligkomplekset i Høje-Taastrup er blevet døbt, er bygget som modulbyggeri og består af i alt fire boligblokke i to og tre etager, der tilsammen rummer de 30 ældreboliger på 64-84 kvadratmeter.

Modulerne er bygget i Scandi Bygs produktionshal i Løgstør, hvorefter de så er hejst ind på grunden i Høje-Taastrup.

Det er boligselskabet AKB, Taastrup og KAB, der i samarbejde med Scandi Byg står bag projektet, og sammen har parterne haft en ambition om at opføre et byggeri ud fra så bæredygtige principper som muligt og samtidig skabe et indbydende miljø for de ældre:

- Scandi Byg har sammen med Tranberg Arkitekter skabt et virkelig spændende byggeri. Modulerne er nemlig blevet placeret forskudt, så der opstår fremspring og forskellige niveauer, der kan bruges som altaner. Derudover er der ved hjælp af modulernes placering blevet skabt et livligt gårdmiljø. Det er i særdeleshed et kvalitetsbyggeri, der indbyder til mange hyggelige stunder for de ældre, erklærer Marianne Sejerbo, der er projektleder i KAB.

Udover modulernes placering er der lagt ekstra vægt på at gøre Gartnergårdens facader indbydende.

De er derfor beklædt med en særlig skiferbeklædning kaldet Autumn-skifer:

- Den unikke Autumn-skifer fra Sydamerika indeholder en masse mineraler, som afgiver et særligt farvespil, der sammen med facadernes træ skaber et varmt udtryk.

- Det er uden tvivl et af de flotteste byggerier, jeg har set, og takket være den unikke skifer bliver det blot vil smukkere med årene, forudser en stolt Paul Donhou.

Scandi Byg er netop ved at færdiggøre byggeriet, og de nye beboere ventes at flytte ind 1. februar 2021.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...