To nye gratis aktiviteter i naturen har haft premiere i Vesthimmerland her i efterårsferien

Sundhedsstyrelsen anbefaler kraftigt, at vi i denne tid opholder os så meget som muligt udenfor - og gerne i naturen.

- Det vil vi gerne bakke op om, og i forbindelse med efterårsferien har vi derfor introduceret to nye ”Gør det selv” aktiviteter, fortæller naturvejleder Karin Winther, der sammen med Naturstyrelsen hvert år afvikler familiearrangementer på naturbaserne i Aars skov og Jenle Plantage.

I Aars Skov er der opsat skilte på den blå rute i Aars Skov med ledetråde, så man kan få styr på hvilke dyr, der lever i skoven.

Ruten er på 3 km og går gennem en meget varieret skov.

Fra deltagerne i mandagens arrangement var tilbagemeldingerne meget positive, og flere kommenterede også på, at de ikke vidste, at der var så flot og varieret en bynær skov så tæt på Aars.

Onsdag gik det løs med et familiearrangement i Jenle Plantage, hvor Karin Winther & Co. introducerede opgave-rollespillet om Den Gyldne Nøgle, som skovbørnene Pil og Storm har tabt, da en brølende kronhjort forskrækkede dem.

Før eventyret kunne løses og den Gyldne nøgle måske findes, skulle alle snitte en vandrestok, og så gik det ellers ad skovveje ud til det åbne hedeområde midt i skoven, hvor 41 ledetråde guidede videre i historien.

- De to nye tilbud er blot et par stykker i rækken af gratis ”Gør det Selv”-aktiviteter i naturen i Vesthimmerland, fortæller Karin Winther.

Det er aktiviteter, hvor man selv vælger tid, sted og indhold for turen, da der er aktiviteter i både lys og mørke.

Det er gratis, det kræver ikke booking og man bestemmer selv, om man vil have madpakke med, tilberede mad over bål på en af naturbaserne og måske endda overnatte i et shelter, en bivuak eller i en hængekøje.

I Uhrehøje Plantage ved Farsø er der også mulighed for gratis ”Gør det Selv” aktiviteter - eksempelvis i form af en Kukkelurekasse-quiz, en kalorierute eller en uglerute, som er en nataktivitet.

- Så der er bestemt mange muligheder i Vesthimmerland for at leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger med ture i naturen, konstaterer Karin Winther.

Nærmere oplysninger om de forskellige tilbud kan findes på Naturekspeditionens hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...