Stafetten startede i den gamle kirke i Skarp Salling - næste gang er det Løgstør Kirke

VESTHIMMERLAND: Kirkeklokkerne ringer og omkring 50 fremmødte er klar til at fylde den smukke gamle kirke i Skarp Salling med masser af sang. Det er den første aften ud af i alt ni aftener - Den Historiske Salmestafet er begyndt!

Den 700 år gamle kirkeklokke, som er Salling Kirkes ældste instrument, er naturligt den der kalder ind til denne første salmeaften, hvor det netop er et udvalg af de ældste salmer fra salmebogen, som skal synges.

Kun stearinlysene er tændt og ud i kirkerummet klinger kirkesanger Julie Svensmarks lyse fine stemme i smuk a cappella sang med den ældste kendte folkevise "Drømte mig en drøm i nat". Så er vi i gang med den første stafetaften.

Aftenen byder på en herlig blanding af fællessang, hyldestsang til Jomfru Maria, solosang og korsang, præsentation af salmerne, samt vekselsang mellem præst og menighed, som det var skik og brug på den tid i den allerældste kirke, før Reformationen gjorde sit indtog.

"Aleneste Gud i Himmerig", som er den ældste salme i salmebogen fra omkring år 350, er naturligvis en af aftenens salmer. Salmeaftenen slutter af med "Lovet være du Jesus Krist", hvor første vers af salmen er skrevet lige op til Reformationen. Dermed gives stafetten naturligt videre til anden runde, hvor temaet bliver netop Reformationen.

Efter en times opløftende sangfællesskab byder FDF på hjemmebagt kage og kaffe i kirkerummet, mens snakken går livligt blandt de fremmødte.

Nu er stafetten givet videre til Løgstør Kirke, hvor der skal synges salmer af Martin Luther og hans samtidige.

Kom og vær med til anden runde i Salmestafetten tirsdag den 13. november kl. 19.30 i Løgstør Kirke til endnu en aften fyldt med masser af sang!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...