De himmerlandske kommuner havde en fælles stand ved Outdoor Messen i Aalborg

VESTHIMMERLAND: Med stor succes gik naturvejlederne i det himmerlandske i weekenden inden døre for at få flere ud i naturen

Det skete på Outdoor Messen i Aalborg, og for første gang var alle de himmerlandske kommuner denne gang gået sammen om en fælles stand, hvor alle formidlere i fælles front arbejdede hårdt for at ”smitte” messens besøgende med naturglæde.

Standen var bygget op som en skov fyldt med dyr, som man kan se om dagen og om natten, og via en quiz kunne messedeltagerne ved at finde dyrene i både dags- og natafsnittet blive klogere på om f. eks en odder kan fløjte, hvem der spiser MC Donalds-mad og hvilken fugl, der først kommer ud af fjerene.

- Vi har generelt fået rigtig god kritik for vores stand, hvor det ikke kun var børn, som deltog i quizzen, konstaterer naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune.

Som helhed er det dog især børn og familieaktiviteter, naturvejlederne i det himmerlandske vil sætte ekstra fokus på i den kommende sæson.

I den nye Naturguide, der dækker alle de himmerlandske kommuner, er der ekstraordinært mange tilbud for familier.

- Der er stadig alt for mange børn, som ifølge Friluftsrådet seneste undersøgelse, ikke har hoppet i en vandpyt, fået mudder i ansigtet eller bare været ude i løbet af en uge.

- Det ved vi naturvejledere noget om, og vi vil gerne være med til at starte en trend, hvor mange flere får styr på dyr, og oplever glæden ved at følge årets gang i det rigtige natur og ikke via udsendelser i fjernsynet, erklærer Karin Winther..

Årets første familiearrangement i Vesthimmerland bliver på mandag i vinterferien, hvor der skal bygges fuglekasser og quizzes om fugle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...