De, der ikke får plads i Kulturladen, kan følge med hjemmefra via YouTube og Facebook

Længe så det sort ud, men der bliver alligevel masser af liv og musik på havnen i Løgstør denne sommer.

Selv om alle de store events er aflyst på grund af corona, bliver der en mængde mindre arrangementer med musik og mad – og for første gang kan alle følge med hjemmefra.

Det er Løgstør Turistforening, Kanal Jazz og Løgstør Bådelaug, der sammen står bag de forskellige aktiviteter, og pengene kommer især fra kommunens meget omtalte turistpulje, fra Spar Nord Fonden og fra turistforeningen.

Budgettet er på næsten 200.000 kr. i alt.

De aflyste torsdagskoncerter bliver erstattet af fire fredage med ”Sail-in-Concert” i og fra KulturLaden fra 17. juli til 7. august.

Indenfor bliver der plads til omkring 50 gæster, men alle sejlende turister, autocampister, andre gæster på havnen og alle andre i Løgstør – ja for den sags skyld i hele verden – kan følge med fra iPad, pc og iPhone, da koncerterne bliver sendt direkte på Youtube og Facebook, formidlet af et tv-produktionsselskab.

- For at gøre det til en fælles-oplevelse, så er det ikke kun musikken, der skal samle os. Også maden bliver forhåbentlig et samlingspunkt.

- I samarbejde med ”Kanalfogedens Køkken” og ”Kulgården” bliver der nemlig mulighed for at købe en lækker take-away-menu til en meget fornuftig pris. Vi håber, at bådfolket og også rigtig mange i Løgstør vil benytte sig af det for at støtte et af de erhverv, der har været hårdest ramt af corona-krisen, siger Per Jensen, medlem af turistforeningens bestyrelse.

Lørdagene fra 18. juli og frem til 8. august står i jazzens tegn.

Det sædvanlige Kanal Jazz-telt kommer ikke op at stå. Til gengæld bliver der i bogstaveligste forstand tale om kanal-jazz de fire lørdage.

”Kanal Frokost Jazz” foregår nemlig på kanalen og i havnen, hvor jazzorkestrene sejler lidt frem og tilbage ved frokosttid i Limfjordsmuseets Løgstør-jolle.

Inden har orkestrene spillet i Østerbrogade for at sætte ekstra gang i det handelsliv, der også har haft det svært de seneste måneder.

Ligesom om fredagen bliver der mulighed for at købe en jazzfrokost-menu og spise den i både og autocampere eller blot sætte sig – med afstand – ved de mange borde på havnen eller på kajkanten.

I KulturLaden er det gruppen ”De Lystige Sømænd,” der lægger ud efterfulgt af ”Drengene fra Nibe” og Kim Larsen-kopibandet ”Ole Gas Band.”

De meget populære ”Muleskinners” slutter fredagene af 7. august.

Lokale ”Løgstør Street Paraders” indleder lørdagsjazzen, og de tre andre orkestre er ”Creole Catz,” ”3 på Spil” og ”All Time Boat Parade Jazz.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...