Igen i år bliver mange elever involveret i årets store teaterprojekt på Vesthimmerlands Gymnasium og HF.

VESTHIMMERLAND: Efter sidste års succes opførelsen af Sebastian-musical’en ”Skatteøen” ligger det nu fast, hvad de musik- og teaterglade elever på Vesthimmerlands Gymnasium og HF sammen med deres musiklærere har tænkt sig at binde an med i indeværende skoleår.

En drejebogsgruppe på seks elever har været i gang med forberedelserne den seneste månedstid og har nu holdt audition for de elever, der kunne tænke sig en større rolle i denne vinters forestilling.

Valget er faldet på en Gnags-teaterkoncert med titlen ”Under bøgen”, og dermed er der i ALFA udsigt til genhør med numre som ”Danmark”, ”Burhøns”, ”Boller i Cairo”, ”Den dejligste morgen” og ”Jeg elsker dig” - og naturligvis titelnummeret ”Under Bøgen”.

Derimod er gruppen bag forestillingen bevidst gået uden om ørehængere som ”De vilde kaniner”, ”Slingrer ned ad Vestergade” og ”Mr. Swing King”.

I sammenligning med tidligere teaterkoncerter, gymnasiet har afviklet, er den aktuelle drejebogsgruppe meget bevidst om, at en Gnags-teaterkoncert uundgåeligt bliver en koncert med politiske holdninger. Tænk bare på omkvædet til sangen ”Danmark” fra 1986: ” Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er/Så velkommen her”. Hvordan skal den sang fortolkes i dag?

Det har de seks elever, ligesom ved de andre sange, diskuteret godt igennem på forhånd, og det overordnede tema kunne være ”Mangfoldighed vs. Enfoldighed”.

Gruppens forslag er, at ”Danmark” synges af en enkelt solist, klædt i dannebrog og med klaphat på.

De seks elever i drejebogsgruppen er: Benjamin Verdelin, Astrid Becher, Tue Bislev, Johannes Holm, Alberte Brøner og Anna Amalie Schou, og da de satte sig sammen første gang, udbrød Tue spontant: ”Vi ved sgu så lidt om hinanden!”

Det er blevet en slags arbejdstitel for dem, hvilket man også vil kunne mærke på scenen: Den vil, ret minimalistisk, vise en slags festivalskov med rafter, telte og campingvogne. Her mødes folk, der ligesom er flygtet fra hverdagen for at holde en pause. Skoven bliver altså en slags tilflugtssted, hvor små historier udfolder sig i en collageagtig stil.

Ud over de større roller vil scenen også blive befolket af et større kor og af musikerne.

I forhold til bandet i ”Skatteøen” bliver det denne gang en mindre rockbesætning, der til gengæld vil blive udsat for at skulle spille på flere instrumenter.

Derudover bliver der brug for en del scenefolk, men det er ikke noget problem, da der har været stor interesse for at være med.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...