Kenneth Christensen gav 1. hf’erne på sin gamle skole et indblik i hverdagen som politibetjent

AARS: Han havde allerede en fremtid som politibetjent i tankerne, da han i sin tid tog hf-eksamen på hf-uddannelsen i Ranum.

Karrieren gik dog først via en pædagoguddannelse, inden Kenneth Christensen i 2007 kunne iklæde sig politikasketten, og forleden var politiassistenten fra Aalborg så tilbage på Vesthimmerlands Gymnasium og HF for at give en ny generation af hf-studerende et indblik i hverdagen som politibetjent.

Underholdende og informativt fortalte Kenneth Christensen om sin dagligdag i uniformen. Om glæden ved jobbet - men også om arbejdets mere grå sider. Om rapportskrivning, en løn, der ikke er noget at prale af, om død og ulykker - men også om spændende og livsbekræftende arbejdsopgaver og et enestående fællesskab blandt betjentene.

Kenneth Christensen afrundede sit oplæg med at opfordre især piger og andengenerationsdanskere til at søge ind til politiet.

Især er arabiske aspiranter særdeles eftertragtede, da man indtil videre må klare sig med kurser i arabisk kultur på politistationen, noterede Kenneth Christensen, hvis oplæg blev belønnet med begejstrede klapsalver.

Betjentens besøg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF indgik som introduktion til 1. hf’ernes første praktik-projektperiode.

Foruden Kenneth Christensen gæsteoptrådte også socialrådgiver Mia Andersen, Vesthimmerlands kommune, lærer Kristina Legarth, Farsø Skole, pædagog Karoline Kjær, Farsø Skole, fysioterapeut Sanne Schou, Vesthimmerlands kommune og sygeplejerske Anne Marie Brix, Farsø Sygehus.

Alle holdt de spændende oplæg og klædte de spørgelystne elever perfekt på til en - måske - kommende hverdag på en af de mellemlange uddannelser i det nordjyske.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...