Det årlige Jutlander Grand Prix i Aars plejer at være noget af et tilløbsstykke

AARS: Når det torsdag aften suser gennem Aars centrum, så er det Danmarks største gadeløb der blæser gennem gaderne.

Det er 11. gang at Jutlander Bank Grand Prix afvikles i den vesthimmerlandske hovedstad, og også denne gang er det med et stort felt af ryttere, der kommer fra store danske hold, suppleret af gode navne udefra.

I år er det største navn Michael Mørkøv, tredobbelt danmarksmester og næsten frisk fra det store etapeløb Tour de France. Det er fjerde gang han bliver at finde på Himmerlandsgades toppede brosten. Tidligere er det blevet til en sejr og en andenplads, mens han sidste år måtte nøjes med en niendeplads efter t større styrt kort før mål.

Mester får det svært

Den da overraskende vinder - Nils Lau Nyborg Broge fra CK Århus - stiller op som forsvarende mester, men ventes at få svært ved at gentage triumfen i et skrapt selskab.

Det gælder blandt andet det professionelle Riwal Readynez Cycling Team, der i sin tid blev grundlagt i Vesthimmerland af blandt andre løbsarrangørerne Mogens Kristensen og Thomas Just. Her har Thomas Aaen tidligere vundet løbet.

Også Bjarne Riis nye Continental-hold med Lars Seier, Team Waoo kommer med stærke ryttere, ligesom kollegerne på Team ColoQuick og Team Almeborg-Bornholm givet vil gøre deres for at erobre podiepladser.

Venter 8000 tilskuere

Om eftermiddagen er der i øvrigt motionsløb på ruten for dem, der vil prøve strækningen af på egen krop og cykel. Her er der et hyggefelt og et for for dem der gerne vil vise andre deres baghjul.

Løbet har de sidste år haft omkring 8000 tilskuere på den centrale rundstrækning. Det er bestemt også målet for i år - hvis ikke rekorden på 10.000 tilskuere fra 2013 skal slåes.

Skulle man have brug for variation under det en time plus fem omgange lange løb, så er der aftenåbent i butikkerne og musik fra scenen på Kimbrertorvet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...