Den røde løber var rullet ud, da eleverne mandag vendte tilbage til Ranum Efterskole College

RANUM: Flagene vajede langs alle gader i Ranum, da eleverne på Ranum Efterskole College mandag vendte hjem til deres værelser og kammerater efter seks lange uger med fjernundervisning og udelukkende digitalt fællesskab.

- Vi er glade for igen at kunne byde velkommen til vores elever.

- Vi har stort set forberedt os på genåbningen, siden vi lukkede 12. marts.

- Det bliver en anderledes efterskolehverdag, som eleverne vender tilbage til, og i starten har vi sat en masse huske-skilte op, så vi alle sammen kan overholde retningslinjerne fra Sundhedsmyndighederne. - Eleverne er blevet inddelt i familiegrupper og i sektioner, som gør, at vi forebygger, at én elev kan smitte hele skolen.

- Det strider mod vores værdigrundlag at ensrette både elever og færdsel, men det er også en usædvanlig situation, og det vil eleverne også kunne forstå, siger forstander Olav Storm.

De næste uger er efterskolelivet forandret. Men glæden ved at få lov til at afslutte efterskoleåret overstråler, at eleverne for eksempel ikke må give hinanden et kram, når de genforenes.

- Det vigtigste er, at de kan få en god afslutning på efterskoleåret.

- Eleverne må ikke gå i byen i den første tid, men så har vi i samarbejde med Brugsen lavet en butik på skolen, fortæller pædagogisk leder, Peter Kristensen.

Straks efter ankomsten til efterskolen gik eleverne direkte på værelserne.

Og det var over hele linjen en flok glade elever, der tog deres andet ”hjem” i besiddelse.

- Det kommer til at føles 100 gange bedre end før, fordi vi netop har haft en pause fra efterskolen - og især her efter karantænen, forudser en af de tilbagevendte Ranum-elever, Rasmus Stoltenberg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...