Frivillige gå-værter inviterer på 20 gåture fra 25. september til starten af november - og det er ganske gratis

VESTHIMMERLAND: Det bliver svært at finde en undskyldning for ikke at finde traveskoene frem i Vesthimmerland i slutningen af denne måned.

I en koordineret indsats for at få mere gang i seniorerne i Vesthimmerlands Kommune inviterer frivillige gå-værter i slutningen af september på ugentlige gratis gåture overalt i kommunen bl.a. i Aars, Hvalpsund, Løgstør og Blære

Det er Bevæg dig for livet - et partnerskab mellem DIF, DGI, Dansk Atletik Forbund og Dansk Arbejder Idrætsforbund og 11 danske kommuner - som står bag initiativet.

Gåturene kører i 11 kommuner - og heriblandt altså Vesthimmerland.

I Aabenraa Kommune har man allerede lavet et lignende fremstød i juni måned, og her kom 700 deltagere ud at gå i løbet af de fire uger.

- Det kan altså godt være, at gåture for seniorer er en gammel traver - men vi kan bare se, at det virker. Tallene viser, at netop

gåture er det allermest interessante at komme i gang med, når man har rundet de 55 år. Så vi håber også at få fat i nogle af dem, der måske ikke er så aktive i hverdagen. En gåtur kan de fleste være med på, konstaterer Sofie Sandgren Birk, som lokalt er kommunens tovholder på projektet.

Oversigten over de enkelte ture i Vesthimmerland kan findes på hjemmesiden https://www.bevaegdigforlivet.dk/gåmed

I alt er der planlagt små 20 gåture i perioden fra 25. september og frem til først i november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...