Simon Sørensen blev ”Årets iværksætter i Vesthimmerland 2019”

AARS: Der var fire kandidater med i opløbet, da den lokale erhvervsorganisation Erhverv Væksthimmerland i denne omgang skulle kåre ”Årets iværksætter i Vesthimmerland”””.

”Spice by Spice” ved Lise og Ib Klausen, Midtfjord Agro ved Casper Larsen og AuRoCon ved Preben Asp kunne i princippet lige så godt være løbet af med prisen, men i hård konkurrence med de tre øvrige finalister endte det med at blive Asp Produktudvikling ved Simon Sørensen, der fik prisen overrakt af erhvervschef Dan Skovgaard og erhvervskundechef i SparNord, Per Ryberg.

Simon Sørensen kom i 2010 i lære som klejnsmed i Asp Produktudvikling i 2010, og for ca. 3 år siden spurgte Vagn Asp - ejeren af Asp Produktudvikling, om Simon var interesseret i at komme ind i virksomheden som medejer.

Det var Simon helt med på. Der blev aftalt et løbende generationsskifte, og i dag ejer Simon 60 pct. af virksomheden og er direktør i Asp Produktudvikling.

Simon Sørensen har sammen med Vagn Asp formået at udvikle virksomheden og som et led heri er firmaet her i 2019 flyttet fra Halkjær til større lokaler i Aars.

Simon Sørensen har sideløbende med det daglige arbejde i Asp Produktudvikling været igennem et ledelsesforløb via Erhverv Væksthimmerland og deltager desuden i Netværk Væksthimmerlands ejerledernetværk for at være bedre rustet til de fremtidige udfordringer.

Baggrunden for at tildele Simon Sørensen iværksætterprisen er i første række hans åbne tilgang til opgaverne, hans interesse for at bidrage til videreudvikling af Asp Produktudvikling og hans vilje til at dygtiggøre sig.

Med prisen følger en kontant anerkendelse i form af 2.000 kr., et diplom og ikke mindst et kunstværk udført af kunstneren Jan Anker Petersen fra Galleri Alstrup.

Samtidig med kåringen af ”Årets iværksætter 2019” blev der også sat navn på ”Årets Iværksætterambassadør 2019”. En pris, som første gang blev uddelt i fjor.

Ambassadørprisen er tiltænkt en person ”der gør en hel særlig indsats for at fremme iværksætteri og tanken om iværksætteri hos rigtig mange i Vesthimmerland”, og dét signalement passer lige præcis på årets prismodtager Preben Stæhr.

Preben Stæhr har selv stor erfaring som erhvervsmand, investor, mentor, iværksætter og virksomhedsejer.

Preben etablerede i sin tid ventilationsvirksomheden Turbovent A/S, som i dag hedder Munters A/S, Turbovex og Rotor Gmbh, og kan på den baggrund - om nogen - sætte sig ind i, hvad det vil sige at være iværksætter.

Preben Stæhr kommer jævnligt med inspiration og gode input til Iværksætter Væksthimmerland og efterlyste selv for et par år siden iværksættere på facebook for at komme i dialog med dem og hjælpe dem. I det hele taget elsker han at tale med og motivere unge mennesker til iværksætteri og hjælpe dem med at få struktureret processen fra idé til at komme i gang, og helt naturligt er han derfor også med i det mentorkorps, som Iværksætter Væksthimmerland sidste år etablerede for at hjælpe lokale iværksættere gennem de første svære 12 måneder.

”Preben mener ikke selv, han nogensinde bliver pensionist. Han elsker at være med til at sætte noget i gang, og ikke mindst har han øje for at få tiltrukket eller skabt vesthimmerlandske virksomheder og arbejdspladser. Alt i alt er han en person, som gennem sit virke inspirerer og uddeler sin viden om iværksætteri hos rigtig mange mennesker i Vesthimmerland, og det, synes vi. er en rigtig god grund til at tildele ham denne anderledes pris indenfor iværksætteri”, lød det ved prisoverrækkelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...