Afslutningen bød på overrækkelse af Det Grønne Flag

AARS: Programmet for Vesthimmerlands Gymnasium og HF’s juleafslutning forleden indeholdt alle de ingredienser, der gør sådan et arrangement vellykket: Dygtige musikhold og solister, der på skift underholdt med nogle af klassikerne i julerepertoiret: ”Do they know it’s Christmas”, ”Mistletoe”, ”Let love be love”, ”Jul i Valhal” og ”Jul på Vesterbro”.

Sidstnævnte sang fik et lille twist til sidst med linjen ”Nu’ det jul på VHG”. Der var også en fællessang, der behændigt sammenflettede tekster fra alle julens sange på melodien ”På loftet sidder nissen med sin julegrød”.

Det gamle juleevangelium blev læst op af en af gymnasiets religionslærere, og der var en VHG-julekahoot og et medley af elevproducerede julefilm. Desuden kåring af ”bedste julepynt” (3y) og ”bedste Snowglobe-billede” (3t). Endelig uddelte ”VHG’s Venner” en pris til ”årets humørbombe” (Simon fra 2p). Den bestod af en kagemand, som han efter juleferien skal dele med sin klasse.

Alligevel var der en overraskelse, som man ikke kunne læse om på det uddelte program. Gymnasiet fik besøg af en politiker fra byrådet.

Borgmesteren kunne ikke selv være til stede på grund af travlhed, men havde sendt sin 2. viceborgmester, Signe Nøhr, for at overrække Det Grønne Flag til skolens miljøråd.

Signe, der selv blev student fra VHG i 2014, havde googlet, hvad gymnasiet har præsteret i forbindelse med visioner for miljøet, og havde bl.a. fundet omtale af miljørådets afholdelse af ”fem fede dage”.

Selv havde hun i sin studietid været meget glad for naturgeografi, og det ville ganske givet have styrket hendes interesse endnu mere, udtalte hun, hvis der allerede dengang havde været nogle af de initiativer på miljøområdet, som eleverne nu tager. Hun sluttede af med at ønske eleverne en god Hebe-fest om aftenen.

Grøn Skole for gymnasieskoler er en certificeringsordning og et undervisningsprogram for bæredygtig udvikling. Programmet understøtter et struktureret kontinuerligt arbejde med bæredygtighed på den enkelte skole og giver skolen en synlig grøn profil.

Målet er at bidrage til, at børn og unge bliver aktive medborgere, der kan tage hånd om vores natur og miljø.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...