Vester Hornums udskoling besøgte søfartsskolen i Frederikshavn

VESTER HORNUM: Bor man i Vester Hornum er det måske ikke umiddelbart en erhvervsfremtid på de store verdenshave, der ligger lige for.

Men måske kunne det alligevel være, at nogle af de nuværende elever på Vester Hornum Skole ender med køre med store lossekraner eller styre containerskibe ud fra havnen i Singapore….

Eleverne i udskolingsafdelingen i Vester Hornum var i hvert fald tydeligvis interesserede, da de forleden havde besøg fra Martec i Frederikshavn.

Martec er en søfartsskole med mange forskellige uddannelser inden for søfart, og var i Vester Hornum repræsenteret af hhv. en maskinmester og en styrmand.

Hver især fortalte de om deres arbejdsopgaver ombord på et skib - og viste billeder af de forskellige arbejdsopgaver, der ligger i en grunduddannelse på Martec.

Alt i alt var det et meget informativt og interessant besøg, hvor livet som sømand blev præsenteret på en inspirerende måde.

Gæstelærerbesøget var tilrettelagt i forbindelse med Vester Hornum Skoles valgfag, ”Job, uddannelse og praktik”, hvor eleverne arbejder målrettet med job og praktikophold, så eleverne bliver godt rustet til deres egne uddannelses- og jobvalg senere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...