Erhvervsskolerne Aars udbyder nyt grundforløb med start 21. oktober

HIMMERLAND: - Samfundet har mere end nogensinde brug for dig, der vil vide mere om din mad og brænder for at hjælpe andre mennesker med at få det helt rette at spise. Det er alfa og omega for den gode trivsel, både fysisk og mentalt.

Sådan lyder det engageret fra Ella Holm Hansen, uddannelseschef ved afdelingen for Fødevarer, jordbrug og oplevelser på Erhvervsskolerne Aars.

Skolen har netop besluttet at udbyde et ekstra Grundforløb 2-hold på Ernæringsassistentuddannelsen her i efteråret.

Det gør man for at efterkomme branchens store efterspørgsel på netop ernæringsassistenter.

- Vi ser lige nu en kæmpe efterspørgsel blandt samarbejdspartnere i såvel private virksomheder som offentlige institutioner på veluddannet personale, der kan varetage planlægning og tilberedning af god, sund mad med øje for bæredygtighed og sund økonomi, fortæller Ella Holm Hansen, og hun bakkes op af Heidi Hougaard, praktikkoordinator i Vesthimmerlands kommune:

- Hvis vores medarbejdere og borgere skal trives godt og have mulighed for udvikling og få høj livskvalitet er det helt essentielt, at de får det rigtige at spise, og at vi samtidig udnytter de ressourcer, vi har til rådighed, på den mest hensigtsmæssige måde, fremhæver hun.

Også i Rebild Kommune mærker man behovet for uddannelsen af flere dygtige ernæringsassistenter:

- Her i vores kommune mærker vi det især, når vi skal ansætte nye medarbejdere til at varetage arbejdet i vores produktionskøkken og i Leve/bo-miljøerne på plejecentrene, som vi skal servicere.

- Vi ser meget positivt på, at man på Erhvervsskolerne Aars på denne måde bidrager til at efterkomme behovet, lyder det fra Brian Pedersen, leder af produktionskøkkenet i Rebild Kommune.

Mere end bare mad

Ella Holm Hansen peger på, at et øget samfundsmæssigt fokus på både fysisk og mental sundhed gør uddannelsen til ernæringsassistent mere aktuel end nogensinde.

- Dét at lave mad er ikke bare at mætte munde og opfylde et energibehov. Hvis vi skal sikre velvære og livskvalitet, er det bare så vigtigt, at vi har dygtige folk med dyb og bred faglig viden om ernæringssammensætning, som derfor formår at sammensætte den helt rette kost, til de, der er dybt afhængige af det for at kunne trives.

- Vi må alle sørge for at få hældt den rigtige benzin på maskinen, siger hun.

Som ernæringsassistent får man den bagvedliggende viden om kostsammensætning, der gør, at man kan kvalitetssikre den mad, man serverer til andre ift. fx hygiejne, friskhed og den mest optimale sammensætning af vitaminer, mineraler osv.

Den 3-årige erhvervsuddannelse åbner derfor også døre til mange flere forskellige arbejdspladser, end man måske lige umiddelbart skulle tro.

- Mange tror fejlagtigt, at ernæringsassistenter primært arbejder på plejehjem eller sygehus, men faktisk er der brug for dem i rigtig mange sammenhænge, fx i daginstitutioner som vuggestuer og skolefritidsordninger samt på højskoler, efterskoler, personalekantiner på store virksomheder, offentlige institutioner osv. Det kunne også være i leve- og bofællesskaber for handicappede, opremser Ella Holm Hansen.

Der er studiestart på Grundforløb 2 på Fødevarer, jordbrug og oplevelser på Erhvervsskolerne Aars 21. oktober.

Grundforløbet her giver ud over uddannelsen til ernæringsassistent også adgang til gastronom-, gourmetslagter- samt bager/konditoruddannelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...