Siden debuten i fjor er endnu flere sjældne dyr fra fjerne verdensdele kommet til

AARS: Dyr fra verdens mest fjerne og eksotiske egne samles lørdag 19. januar til Eksotisk Messe i Messecenter Vesthimmerland i Aars.

Den eksotiske messe blev første gang gennemført i 2018.

- Og ved den lejlighed blev vi virkelig blev rendt over ende af både udstillere og publikum. Besøgstallet kom i alt op på 2.500 personer, hvilket er fantastisk flot for en nystartet messe, der afvikles på en enkelt dag, konstaterer Marianne Poulsen, vicedirektør i Messecenter Vesthimmerland.

Messen bliver i denne omgang besøgt af flere end 60 udstillere, fordelt på flere lande i Europa, og udstillingsarealet er vokset med over 50. pct. i forhold til sidste år.

- Simpelthen fordi vi oplever en kæmpe interesse for vores messe, bemærker Marianne Poulsen.

På messen vil publikum kunne møde en bred vifte af eksotiske dyr, ligesom der også vil være en stor udstilling af fugle.

Herning Reptil Park har en stor stand på messen, hvor der bl. a. optræder en angus varan, en stor dumeril varan, en hornfrø, en aligator snapskildpadde samt steppevaranen ”Vagner”, der var døden nær, da den blev fundet på en tennisbane i Jylland i efteråret 2018.

Der er også mulighed for at opleve brilleuglen ”Molly”, der er en stor ugle med en højde på ca. 50 cm. og et vingefang på mere end 100 cm.

Brilleuglen kan nedlægge dyr på op til 4 kg – og det på trods af, at den selv kun vejer ca. 1 kg.

Den eksotiske messe får også besøg af Danmarks mest kendte fugleedderkop ”Rosa-Lina”, som nok skal formå at skræmme en og anden med edderkoppeskræk.

Jan Sørensen, der udstiller den kendte fugleedderkop, er imidlertid selv ekspert i at kurere araknofobi hos folk, der er bange for edderkopper.

Og netop dét - at øge forståelsen for at eksotiske dyr ikke er farlige og ulækre, er i virkeligheden et af de overordnede formål med messen, nævner den lokale slangetæmmer, Peter Mark, der også i år står som medarrangør af Nordjyllands største eksotiske messe.

Ud over de allerede nævnte dyr vil man på messen kunne stifte bekendtskab med slanger, snoge, øgler, varaner, vandrende pinde, vandrende blade, billelarver, skorpioner, gekkoer, snegle, kakkerlakker, frøer, afrikanske dværgpindsvin, eksotiske fugle samt rovfugle og en masse udstillere med tilbehør.

- Alle dyrlægekrav, sikkerhedskrav og gældende regler bliver naturligvis overholdt, så der er intet at være bange for, betoner direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...