Med ikke færre end 167 nye elever var der godt fyldt op på Himmerlands Ungdomsskole i Haubro, da skolen søndag tog hul på det nye skoleår

HAUBRO: Efter et større dyk i elevtallet for nogle år siden har Himmerlands Ungdomsskole i den grad formået at vende udviklingen.

Det kom tydeligt til udtryk, da efterskolen i Haubro søndag tog hul på det nye skoleår.

For første gang i ti år er alle senge på skolen nu igen fuldt besat, og det var derfor også med store smil, skolen søndag kunne byde omkring 330 forældre og deres børn velkommen til Haubro.

Med i alt 167 elever og 31 fastansatte medarbejdere er skolen nu igen i en situation, hvor det har været nødvendigt at renovere flere ældre elevgange for at følge med udviklingen, og det glæder naturligvis forstander Jesper Laubjerg.

- Efter fem år hvor vi hvert eneste år har fyldt elevholdet så meget op, som vi har haft kræfter til, er det fantastisk, at alt nu er renoveret, og at de gamle holdstørrelser på HU er tilbage.

- Elevholdet udnytter nu rammerne fuldt ud, og vi har allerede sat os nye mål, som dog ikke involverer flere elever, siger han.

Fællesskab og frihed under ansvar har været to af nøgleordene i processen.

- Vores mål er, at man på HU skal opleve fællesskab på den gammeldags måde i en tid, hvor de traditionelle fællesskaber er under pres. De unge skal opleve, hvor langt man kan nå, hvis man selv putter 51 pct. fællesskab og 49 pct. af sig selv i et efterskoleår. Det er her, magien ved forskellighed på en efterskole opstår, fremhæver forstander Jesper Laubjerg.

Fællesskabet oplever de unge blandt andet på rejser til Atlanta og Krakow og via et af de største udvalg af profilfag i Nordjylland.

I 2020 fejrer Himmerlands Ungdomsskole 100 års jubilæum, hvor man forventer, at såvel tidligere som nuværende elever vil blive inviteret til et brag af en fest.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...