Kimbrerskuet opfordrer børnefamilier og landmænd til at komme med i Messecenter Vesthimmerland på fredag

VESTHIMMERLAND: Kimbrerskuet inviterer i år til debat, familieoplevelser og høstfest. Det sker fredag 5. oktober og lørdag 6. oktober i Messecenter Vesthimmerland.

På scenen "Speakers Corner" vil der fredag eftermiddag være en række foredrag. Der kommer blandt andet foredrag om den frygtede sygdom afrikansk svinepest, og hvordan et udbrud af sygdommen kan påvirke dansk landbrug. Derudover vil gårdejer René Lund Hansen, der sidder i arbejdsmiljøudvalget i Landbrug & Fødevarer, holde foredrag om arbejdsmiljø og arbejdsskader i landbruget.

Til slut skal det handle om vilde dyr. Knud Kristensen, forhenværende borgmester i Vesthimmerlands Kommune, fortæller om storvildtsjagt i Afrika. Og ulvedebattør Erik Poulsen fortæller om ulvenes indtog i Danmark. "Speakers Corner" bliver styret af konferencier Ulrik Krogsgaard fra Løgstør, der til dagligt er landmand og bestyrelsesmedlem i Agri Nord.

Det hele foregår i maskin - og produktionsudstillingen i Hal 1.

Selvom fredag eftermiddag er helliget landmændene, er der også oplevelser at hente for børnefamilierne.

- Kimbrerskuet er i høj grad for børnefamilier, siger Brian Otte, direktør for Messecenter Vesthimmerland.

Børnefamilierne kan besøge de mange dyr i staldene, som præsenteres ved Kimbrerskuet. Der vil være rigeligt med kvæg, får og heste. I alt vil 500 dyr fylde op i staldene.

Men det er udenfor stalden, at de 500 dyr og deres ejere får travlt. De skal nemlig konkurrere i en række discipliner. For eksempel skal Himmerlands flotteste kåres til Miss Himmerland - årets bedste malkeko. Kødkvæget skal derimod kæmpe om at blive dyrskuets bedste kødkvæg, og hestene om at blive dyrskuets flotteste hest.

Hvis der går for meget konkurrence i den, kan familierne lære om madlavning. De kan høre foredraget "smag på naturens spisekammer", der handler om, hvordan man sammen med sine børn laver små simple retter med ingredienser fra naturen.

Både publikum og udstillere er efterfølgende inviterede til høstfest. Her er det muligt at smage på dansk landbrugs produkter og spise aftensmad på Restaurant Messen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...