Poul Duedahls bog ”Velkommen på bagsiden – Danmarkshistorien på vrangen” danner 18. marts baggrund for et foredrag på Vesthimmerlands Museum

AARS: Når historiker og lektor ved Aalborg Universitet, Poul Duedahl, 18. marts gæster Vesthimmerlands Museum, medbringer han utrolige fortællinger fra 1800-tallet; en periode, som var mere eksotisk end man måske umiddelbart skulle tro.

I Poul Duedahls foredrag vil tilhørerne bl.a. kunne stifte bekendtskab med den sidste hofnar på Augustenborg Slot, præstedatteren fra Fredericia som skiftede køn og blev sæbefabrikant, og en sort plantageslave som gik i land på Skagens Gren flere år efter slavetransporternes ophør.

Poul Duedahls foredrag baserer sig på den anmelderroste bog ”Velkommen på bagsiden – Danmarkshistorien på vrangen”, som netop går i dybden med de mere dystre og fordækte sider af vores fælles historie. Bogen er blandt de nominerede til årets historiske bog 2018, som bliver kåret i forbindelse med Historiske Dage i København 30. marts.

Skulle Duedahls seneste værk tage prisen, er det ikke første gang, forfatteren modtager denne anerkendelse, idet han tidligere har vundet med bøgerne ”Ondskabens øjne – en biografi om Jens Nielsen”, der var den sidste dansker, som blev henrettet for en forbrydelse i fredstid, og ”Forbrydelsens ansigt”. I sidstnævnte bog præsenteres læserne for en række barske og ofte rørende og rystende menneskeskæbner, som på politiets forbryderbilleder er fastholdt i en brøkdel af et sekund.

Foredraget på Vesthimmerlands Museum er et af de få i det nord- og midtjyske, og museumsinspektør Maria Clement Hagstrup garanterer, at det bliver en spændende aften.

- Poul Duedahl er en formidabel formidler og forsker, som formår at levendegøre fortiden, så man tydeligt fornemmer, at der er kød og blod bag fortællingerne, erklærer hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...