GP Himmerland Rundt har i flere år været ramt af dårligt vejr. Derfor glæder det også arrangørerne, at løbsterminen nu er flyttet til først i maj

VESTHIMMERLAND: Når det først i maj går løs med 9. udgave af cykelløbet GP Himmerland Rundt, er der lagt op til flere ændringer.

- Vi har valgt at ændre ruten i år, så vi kommer endnu mere rundt i hele Vesthimmerlands Kommune.

- Der er start i Aars, hvorefter løbet gives frit, og forude venter 200 km og 1.300 højdemeter, fortæller ruteansvarlig Thomas Just og fortsætter:

- Vi bevarer de fleste grusvejsstykker, så det skal nok blive spektakulært. Ændringen består derfor i, at vi nu kommer rundt til endnu flere byer og landsbyer, hvorefter vi slutter med syv afsluttende omgange omkring Aars.

Tidspunktet for løbet er også blevet ændret, oplyser løbsdirektør Mogens Kristensen.

- Vi har været ramt af dårligt vejr gennem flere år. Derfor har vi ønsket at få flyttet løbet til maj, og vi har nu fået tilladelse af UCI (Den internationale cykelunion) til at afvikle løbet lørdag 4. maj, hvilket vi er yderst tilfredse med.

Ændringen af terminen har derudover haft den fordel, at GP Himmerland Rundt ikke er i konkurrence med så mange andre løb i Europa på denne dag. Det har medført, at arrangørerne har modtaget usædvanligt mange ansøgninger om at få lov til køre løbet.

- Vi er nu ved at indgå de sidste aftaler om deltagelse, men vi kommer til at skuffe rigtig mange europæiske teams. Til gengæld kommer vi til at præsentere det bedste felt nogensinde, smiler Mogens Kristensen.

De deltagende teams vil blive offentliggjort i de kommende uger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...