37 lokale cykelmotionister cyklede tilsammen over 10.000 km på fire uger

Da Vesthimmerlands kommune blev lukket ned i uge 46, søsatte Løgstør Cykelklub en event, hvor man trods restriktioner stadig kunne være lidt sociale og samtidig kunne holde formen ved lige.

”Cykel sammen, hver for sig”, som eventen blev kaldt, gik ud på at få cyklet, selv om myndighedernes udstukne restriktioner gav begrænsninger for aktiviteter med at køre samlet.

Også klubbens ugentlige spinningtime i Lanternen var aflyst, så det gjaldt om at tænke kreativt: Nu måtte man cykle alene eller i små grupper.

Løgstør Cykelklubs medlemmer kunne, hvis de var tilstrækkeligt ihærdige, optjene et lodder i en lodtrækning om flotte præmier, sponsoreret af klubbens sponsorer Midtfjord El, Fri Bike shop Aalestrup, Performsport, Kultur- og idrætscenter Lanternen og Klaus Buus biler Aars.

Et lod kunne optjenes hver dag i fire uger ved at cykle minimum 20 km, og efterfølgende lave opslag på klubbens Facebook-side med dokumentation fra cykelturen. Samtidig blev der sat et mål om nå 10.000 km på de fire uger, eventen strakte sig over.

Det virkede umiddelbart som et ambitiøst mål i en mørk og kold tid, hvor ture om aftenen og lange ture på racercyklen måske ikke er helt så tillokkende.

Alternativt var der dog også mulighed for at køre virtuelt via eksempelvis Zwift eller Bkool.

På den måde kunne man alligevel krydse kommunegrænsen, selvom den var lukket ned.

Eksempelvis blev der kørt på Alpe d’ Huez, Champs-Elysées Paris eller andre steder i den virtuelle verden.

Fra klubben forlyder det, at det virtuelle univers uomtvisteligt er et fantastisk alternativ, men en ”rigtig cykeltur” i det fri med frisk luft på kinderne er nu alligevel det bedste.

Som helhed blev ”Cykel Sammen hver for sig”-eventen en stor succes, hvor 37 ryttere deltog.

Der blev cyklet i alt 10.575,5 km fordelt på 320 cykelture.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...