Formand for Idrætsrådet i Vesthimmerland, Tove Douglas, måtte selv køre ud med idrætspriser - blandt andet til Løgstør HK U14-piger

LØGSTØR: De bedste idrætsudøvere i Vesthimmerland skal hædres - corona eller ej...

Idrætsrådet i Vesthimmerland holder fast i, at rådet sædvanen tro ville have lov at udpege Årets Idrætsnavn og Årets Idrætstalent i Vesthimmerland - uanset corona-situationen.

I år dog på en lidt anden måde end normalt. Rådet har nemlig gennem mange år - i forbindelse med sin generalforsamling - uddelt hædren. Men da Idrætsrådet i lighed med mange andre foreninger måtte aflyse generalforsamlingen på grund af Corona, og fortsat endnu ikke ved, hvornår man kan afholde den, var formand Tove Douglas selv ude for at aflevere de to priser.

- Jeg mødte rigtig glade og stolte prismodtagere, siger Tove Douglas efter at have delt priser ud i Løgstør og Aars.

Årets Idrætsnavn 2019 blev U14 piger 1. division fra Løgstør HK, der var indstillet til prisen af Løgstør Håndboldklub.

Baggrunden er at klubbens U14 piger efter sæsonen 2019 skriver mange fine titler på cv’et, da de har spillet i i den bedste række i landets både efter jul og før jul.

Pigerne vandt deres pulje med et plus på 88 mål i 1 division.

De kvalificerede sig til det officielle Jyske Mesterskab, hvor pigerne fik sølvmedaljer for en flot andenplads, som gav billet til at skulle spille med om det officielle Danskemesterskab som består af nr. et og to fra Jylland og nr et og to fra Øst (Sjælland & Fyn). Her bliver pigerne nr. fire

Derudover deltog de i det uofficielle nordiske mesterskab i Sverige, hvor de bragte en bronzemedalje med hjem til Løgstør og sluttelig deltog de i det uofficielle verdensmesterskab i Sverige, hvor de også tog en bronzemedalje.

Derudover har de deltaget i andre mindre stævner, hvor de ikke har set sig tilbage.

2019 bød altså på mange medaljer i ind og udland - og Løgstør U14-pigerne har derfor ikke bare sat Løgstør på danmarkskortet, men i særklasse også på verdenskortet og sidste års flotte resultater har også gjort at pigerne nu er seedet som nummer et i Jylland i sæsonen 2020, lød det i begrundelsen fra Løgstør Håndboldklub.

Prisen som Årets Idrætstalent 2019 gik til den dygtige fodboldspiller Chantal Katompwa fra Aars IK

Hun er født i 2006, og er dermed egentlig U14 pigespiller, men spiller til dagligt på på klubbens U16 pigehold, da Aars IK desværre ikke kan mønstre hold i U14-15 rækken for piger.

Det er klubben, der er har indstillet hende til prisen, og i begrundelsen lyder det, at 2019 har været et meget spændende og udviklende år for Chantal Katompwa.

Hun blev således i juli 2019 indstillet af klubben til DBU’s Talentsamling for U14 piger årgang 2006, her havde klubber fra hele landet indstillet cirka 500 spillere til disse samlinger.

Efter samlingerne udvalgte DBU cirka 150 spillere til deltagelse i den kommende sæsons U14 talentsamlinger, herunder Chantal Katompwa.

Disse 150 spillere, fordelt på 6 talentcentre i Danmark, blev i december 2019 yderligere reduceret, men Chantal Katompwa er også udtaget til at deltage i DBU talenttræningen i 2020.

Til sommerferien 2020 vil cirka 50 spillere få muligheden for at deltage i U15 DBU talenttræningen 2020/21, herefter har man muligheden for at blive udtaget til U16 landsholdet.

Chantal Katompwa har helt sikkert potentiale til at nå videre, hun har både talentet og viljen til det.

Udover hendes ugentlige træninger med U16 pigerne, træner hun også ekstra med vores U14 drenge, og spiller nogen kampe for dem når hun får muligheden for dette.

- Hun udviser særlig vilje og engagement i hendes sport, samt der er et stort udviklingspotentiale, lød det i begrundelsen.

Årets Idrætsnavn 2019 og Årets Idrætstalent 2019 er valgt blandt medlemmer af Idrætsrådet Vesthimmerland og som har gjort en særlig indsats for deres idræt samt sat Vesthimmerland på landkortet

I forbindelse med overrækkelserne mødte Idrætsrådets formand Tove Douglas rigtig glade og stolte prismodtagere både i Løgstør Håndboldklub og i Aars Idrætsklub

Prisen er på 2500 kr. til hver prismodtager og Idrætsrådet kan uddele priserne via et godt samarbejde med Jutlander Bank som er sponsor for priserne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...