4. oktober fortæller journalistparret Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen om deres bog "Bullshit", der indbragte dem Cavlingprisen

FARSØ: Sidste år udkom bogen "Bullshit: Fortællingen om en familie" af journalisterne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen.

En bog, som senere gav dem Cavlingprisen i 2017.

Nu kommer forfatterne så til Farsø onsdag 4. oktober, hvor de på Farsø Hotel klokken 19 fortæller om arbejdet med bogen og om pigerne og drengene, der fandt en ny familie i bandelivet hos og lavede deres første rygmærke i den lokale ungdomsklub.

Historien begynder med Pia fra Vestamager, som kun er 16 år, da hun i 1978 bliver kærester med det kriminelle bandemedlem Makrel. To drab begået med seks dages mellemrum bringer parret sammen: Makrels skolekammerat er skudt på Daddy’s Dance Hall i det indre København, og på Islands Brygge er en ung pædagogmedhjælper fra Pias vennekreds ramt i halsen af en haglbyge.

Nu søger Makrels bande og Pias venner hævn, og danner sammen klubben Bullshit, og udkæmper Danmarks første rockerkrig mod fjenden, den amerikansk funderede klub Hells Angels. Krigen udvikler sig til de voldsomste væbnede kampe i Danmark siden anden verdenskrig, og op gennem 1980’erne bliver yderligere seks Bullshit-medlemmer likvideret. Den ene af dem er Makrel, der for øjnene af Pia bliver skudt med et automatvåben af Hells Angels-rockeren Jønke.

Man behøver ikke have læst bogen for at deltage i foredraget, lyder det fra Vesthimmerlands Biblioteker, som står bag foredraget, men har man lyst, kan den selvfølgelig lånes på biblioteket.

Billetter til foredraget koster 50 kr. og kan købes på Vesthimmerlands Biblioteker eller på himmerlandsbilletten.dk. Der vil være mulighed for at købe øl og sodavand, som kan nydes under foredraget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...