Peter Harbo flytter til København og afløses i Vesthimmerlands byråd af V-suppleant Jakob Dyrman

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommunes yngste lokalpolitiker, Peter Harbo, Farsø, udtræder snarest muligt af byrådet.

Peter Harbo har fået tilbudt en studieplads på Copenhagen Business School (CBS), hvor han skal studere BSc i International Shipping and Trade.

Det indebærer, at den unge Venstre-politiker står overfor at flytte til København - og derfor ikke længere kan varetage posten som byrådsmedlem i Vesthimmerland.

- Det har bestemt ikke være nogen nem beslutning.

- Det er her jeg er vokset op, og her jeg hører hjemme, og oprindeligt var planen, at jeg ville læse statskundskab i Aarhus og under studietiden blive boende i Vesthimmerlands Kommune.

- Sidenhen har jeg så imidlertid fået øje på shippinguddannelsen på CBS – og efter at have besøgt såvel studiet på Aarhus Universitet som studiet på CBS, har jeg måttet erkende, at det er den merkantile uddannelse, jeg brænder for, erklærer Peter Harbo.

Han er - som han selv udtrykker det - ”ekstremt ærgerlig” over at måtte forlade sit mandat i byrådet.

- Og jeg skylder en stor tak til alle mine støtter og de fantastiske mennesker, der gav mig mandatet.

- Men hjertet vil nu engang, hvad hjertet vil – og jeg er også spændt på, hvad fremtiden byder, pointerer han.

Politisk finder han stor trøst i, at det netop bliver Jakob Dyrman, Aars, der som suppleant overtager hans plads i byrådssalen.

- Jeg ved, at Jakob er en stærk personlighed med skarpe holdninger. Og så besidder Jakob mange af de samme værdier som jeg selv, ligesom han kender meget til den unge målgruppe i kraft af sit arbejde som gymnasielærer på Vesthimmerlands Gymnasium, fremhæver Peter Harbo.

Jakob Dyrman finder først og fremmest grund til at lykønske Peter Harbo med studiepladsen på CBS.

- Det er et studie, som virkelig at svært at komme ind på, så det er flot gået, lyder det fra det kommende byrådsmedlem i Vesthimmerland.

Selv glæder Jakob Dyrman sig til at trække i arbejdstøjet som lokalpolitiker og retter i den forbindelse en stor tak for til de vælgere i kommunen, som stemte på ham i forbindelse med det seneste kommunalvalg.

Peter Harbo har siden 1. januar 2018 haft sæde i beskæftigelsesudvalget og kultur- og fritidsudvalget i Vesthimmerland.

- Men om det også bliver nøjagtigt de udvalg, jeg kommer til at sidde i, skal vi nok lige have vendt i Venstres byrådsgruppe.

- Der kan naturligvis forekomme rokeringer – men jeg er klar, og jeg glæder mig også til at sætte mit eget præg på arbejdet i udvalgene, siger Jakob Dyrman.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...