Vesthimmerlands biblioteker åbnede mandag igen for bogudlån og aflevering af lånte materialer.

LØGSTØR: Mange – især studerende og læseheste – har ventet i spænding på igen at kunne komme på biblioteket, og nu er ventetiden heldigvis forbi.

Fra og med denne uge er der på bibliotekerne i Vesthimmerland igen åbent for en række af de vigtigste funktioner: lån, reservering og aflevering af materialer.

Derimod vil det i den første fase af genåbningen ikke være muligt at anvende bibliotekets computere, printere og legeområder, ligesom der ikke kan lånes lokaler til mødeaktiviteter og arrangementer, eller læses aviser i læsesalen.

Af sikkerhedshensyn bliver det heller ikke muligt at besøge biblioteket uden for den betjente åbningstid.

- Vi glæder os selvfølgelig til at kunne genåbne det fulde bibliotekstilbud, som vi ved, at mange vesthimmerlændinge savner.

- Men indtil videre er vi glade for at kunne tilbyde lånerne, at de igen kan bruge biblioteket til at låne, reservere og aflevere materialer, lyder det fra bibliotekschef Bo Jacobsen.

Vesthimmerlands Biblioteker opfordrer i øvrigt brugerne til at holde afstand, sørge for god håndhygiejne og ikke opholde sig på biblioteket længere tid end højst nødvendigt.

Hvis man i forvejen har biblioteksbøger eller andre materialer derhjemme, behøver man ikke være bekymret for at få bøder – i hvert fald ikke de første uger, efter at Vesthimmerlands Biblioteker genåbner.

I et forsøg på at fordele lånernes besøg på biblioteket, har man nemlig valgt at forlænge afleveringsfristen for lånte materialer til 8. juni.

Samtidig med genåbningen af bibliotekerne, vender også bibliotekarerne tilbage.

De har ellers under de seneste to måneders lockdown arbejdet hjemmefra, men nu er de igen klar til at tage godt imod lånerne i det vesthimmerlandske.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...