I år gik turen for 8. og 9. klasse til Berlin,

VESTER HORNUM: På Vester Hornum Skole tager de ældste elever stadig af sted på skolerejse.

I år gik turen for 8. og 9. klasse til Berlin, hvor eleverne så mange forskellige seværdigheder, fx. Sachsenhausen, Madame Tussauds vokskabinet og Menschen Museum.

Besøget i den gamle KZ-lejr Sachsenhausen gjorde tydeligvis indtryk.

Her så eleverne en del af den grumme virkelighed, som de i skolen har arbejdet med, når de har haft om anden verdenskrig.

Under opholdet i Berlin besøgte Vester Hornum-eleverne bl. a. også Höhenschönhausen hvor vi fik en rundvisning i dét, som var et meget berygtet fængsel i DDR under den kolde krig.

De så bl.a. eneceller, gummiceller og afhøringsrum og fandt det generelt ret skræmmende at finde ud af, hvor dårligt de indsatte egentlig havde det - og hvilken slags tortur de blev udsat for.

Et besøg ved Berlinmuren og Checkpoint Charlie blev det naturligvis også til - inden der på sidstedagen blev tid til at shoppe på Kurfürstendamm.

Her besøgte eleverne også Gedächtniskirche, hvor der for et par år siden blev dræbt adskillige mennesker ved et terrorangreb på julemarkedet.

Efter nogle intense dage i Berlin var den en flok godt trætte elever, der sent om aftenen vendte hjem til Vester Hornum - mange spændende oplevelser rigere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...