Tirsdag 25. september danner kirken rammen om en koncert med den kendte, danske organist Flemming Dreisig

LØGSTØR: Hvis man holder af orgelmusik - og såmænd også selvom man ikke gør - bør man ikke snyde sig selv for en fin koncertoplevelse.

Tirsdag den 25. september kl. 19.30 kan man således opleve Flemming Dreisig på orglet i Løgstør Kirke.

Han er uddannet hos den navnkundige danske orgelnestor Grethe Krogh, som døde i dette forår. Desuden har han studeret i Frankrig hos de kendte pariserorganister Gaston Litaize og Jean Langlais samt i USA hos Robert Noehren. Flemming Dreisig har været organist mange steder, bl.a. ved Københavns Domkirke i en årrække. Han udnævntes i 1983 til professor ved det Kgl. danske Musikkonservatorium, og har gennem et halvt århundrede haft regelmæssig koncertaktivitet, såvel inden- som udenlands. Tillige har han lavet CD-indspilninger af nyere og ældre dansk orgelmusik (Buxtehude, Langgaard og Bentzon). Nogle husker ham måske, da DR1 transmitterede hans fremførelse af Widors berømte orgel-toccata i forbindelse med indvielsen af det store orgel i Radiohusets koncertsal for nogle år siden.

Koncerten i Løgstør kirke byder på et musikalsk strejftog gennem tiden. Man skal høre et meget varieret program, med musik af tyske J.S. Bach (naturligvis), østrigske Mozart, franske Boëllmann samt de to norske komponister Grieg og Sverre Eftestøl. Og der vil kunne høres både særdeles kendte og lidt mindre kendte toner. Alt sammen er det herlig musik, som kommer til at fylde det skønne rum i Løgstør Kirke.

Det koster kun 50 kr. at overvære koncerten. Så mød op i Løgstør Kirke og oplev orglets mange og forskelligartede klanglige muligheder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...