Det femte møde af i alt seks bliver 23. maj, hvor der skal overnattes i den ikke særligt frygtelige danske natur

VESTHIMMERLAND: Den kan måske nok se lidt mystisk ud. Men skoven er ikke farlig.

Det ved vi jo godt, os der er født her i landet. Men det ved man ikke nødvendigvis, når man kommer fra et andet land.

Det gik op for naturvejleder Karin Winther, da hun nylig havde en gruppe børn fra asylcenteret i Ranum med ud i naturen.

Her skulle de finde mad, der var gemt lidt, men til naturvejlederens overraskelse var de udenlandsk fødte børn noget tøvende overfor det.

- Nogle af dem sagde, at de var bange for at der var slanger. Det er der jo ikke. Men selvfølgelig; hvor skulle de vide det fra, hvis ingen har fortalt dem det, spørger hun.

Altså måtte flokken på 10-11 børn torsdag aften med ud i naturen, hvor Naturekspeditionens korps af Nature Rangers stod klar til at give en introduktion til de dyr, man skal være enten dygtig eller heldig for at møde i en vesthimmerlandsk skov. For eksempel en ræv og et egern.

- Det var fjerde gang vi mødtes, og børnene går op i det. Også rangerne, som står for formidlingen, fortæller Karin Winther om de 11- til 16-årige i korpset af naturvogtere.

Hun oplever at der er flere gode sidegevinster ved mødet i naturen.

- Det går rigtig, rigtig godt. Mine drenge møder nogen de kan gøre en forskel for, og asylbørnene møder rigtige danske børn, forklarer hun.

Det femte møde af i alt seks bliver 23. maj, hvor der skal overnattes i den ikke særligt frygtelige danske natur.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...