Løgstør Lokalhistoriske Arkiv holder Arkivernes Dag på lørdag

LØGSTØR: Når der på lørdag er Arkivernes Dag, så åbner Løgstør Lokalhistoriske Arkiv ekstraordinært dørene op for blandt andet at vise det meget omfattende historisk materiale, som arkivet er i besiddelse af - og som på forskellig vis dokumenterer udviklingen af området helt tilbage til den tid, hvor de de første mennesker satte deres spor i området.

Arkivet rummer mange forskellige historiske dokumenter og billeder, der har relation til enkeltpersoners virke i området.

Desuden er arkivet i besiddelse af en meget omfattende bogsamling, der alsidigt belyser udviklingen i Løgstør og Omegn.

Gunnar Villumsen, der er leder af arkivet, fortæller, at man meget gerne modtager arkivalier - billeder, dokumenter m.v. der kan være med til at belyse områdets udvikling.

- Personlige erindringer har altid stor interesse og kan ofte være en god kilde til belysning af udviklingen.

- For nylig modtog arkivet tidligere undervisningsminister Mads Hartlings erindringer. Mads Hartling var født på gården Flø i Vilsted. Han blev lærer fra Ranums Statsseminarium i 1906 - leder af Skolen ved Sundet i København og var undervisningsminister i regeringen Knud Kristensen i perioden november 1945 og frem til oktober 1947. Sønnen Poul Hartling blev senere Danmarks Statsminister.

Arkivet har i tiden fokus på Løgstørs lokale forfatter, læreren, husmandsdigteren Johan Skjoldborg. Arkivets vidensdeling omkring Johan Skjoldborgs forfatterskab og hvad han har betydet for samfundsudvikling kulminerer mandag 26. november med et foredrag af forfatteren Bjarne Nielsen Brovst, som bl.a. også har skrevet om Johan Skjoldborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...