Intimkoncert lørdag på Johannes V. Jensen Museet med guitarisk

FARSØ: Smerte over ulykkelig kærlighed, passion, fortrydelse og hævn.

Det er stærke følelser, der kommer i spil, når den argentinske guitarist, Alejandro Sancho, lørdag giver intimkoncert på Johannes V. Jensen Museet i Farsø.

Alejandro Sancho har et verdensomspændende virke som tangoguitarist, men når han ikke turnerer som solist eller med velestimerede tango-ensembler, har han fast base i Danmark.

Tidligere på året udgav Alejandro Sancho en solo-cd med tangokompositioner - ’Tangos’ - som danner udgangspunkt for koncerten i Farsø.

Hans tilgang til tangoen er autentisk og har dybe rødder i hans land og opvækst. Med guitarens stemme fortæller Alejandro tangoens nostalgiske historier om en svunden tid, og det ligger ham stærkt på sinde at formidle den traditionelle ‘tangosjæl’.

- Tangomusikken er fyldt med kontraster, fortæller musikhusleder i ALFA, Lisbeth Jagd.

- Den argentinske tango opstod blandt immigranter i havnemiljøerne i Buenos Aires først i 1900-tallet. Musikken har udviklet sig sammen med dansen, og den havde sin storhedstid med 40’erne og 50’ernes store tangoorkestre. I Argentina lever traditionen fortsat, og musikken og dansen har i flere bølger spredt sig til resten af verden.

- Ved koncerten i Farsø kan man opleve tangoen fortolket af en musiker, der har tangoen i blodet, og undervejs vil Alejandro fortælle om tangoens historie og temaer, annoncerer hun.

Koncerten i Farsø arrangeres i et samarbejde mellem Johannes V. Jensen Museet og Vesthimmerlands Musikhus ALFA, og billetter kan enten købes på museet, i musikhuset, på biblioteket, i døren - eller via hjemmesiden www.himmerlandsbilletten.dk

Der er begrænset antal billetter til koncerten, og museet serverer vin og kanapeer i pausen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...