De ældre i Løgstør inviteres ud i naturen

LØGSTØR: Foråret kommer snigende, og dagene bliver lysere. Og når den tid kommer, så er Vesthimmerlands Kommune atter på banen med arrangementerne ”Aktiv i Naturen”.

Et tilbud til enlige og alene boende over 65 år, som ønsker naturoplevelser og samvær med andre. Så hvis man har en ægtefælle på et plejecenter, kan man også deltage.

Gruppen går max to kilometer, og har man brug for at støtte sig til rollator eller en stok er man velkommen til at medbringe det.

Det er fælles naturoplevelser samt små opgaver i mindre grupper, der danner baggrund for det, som startede som et projekt.

Det er ældrerådgiver Sanne Schytte, Sundhedscenter Vesthimmerland, som i samarbejde med naturvejleder Karin Winther står for turene.

- Der er svært at sige noget skidt om naturen. Her har vi alle gode barndomsminder, som kan deles med de andre deltagere. Vi kan være helt stille og lytte til de skønne fuglestemmer i naturens stillekupé eller indsamle ukrudt til dagens naturmenu. Og det mest fantastiske ved det hele er, at man kan komme gladere hjem fyldt med nye naturoplevelser. Der er faktisk glædes-garanti på ”Aktiv i Naturen”, siger Karin Winther.

Det er 14. gang tilbuddet ”Aktiv i Naturen” rykker ud med tilbud om at komme på seks formiddagsture her i foråret. Der har været stor tilslutning til at komme på holdene, som har været på ture rundt i den himmerlandske natur. Det første hold startede i Løgstør i 2013, og man har været kommunen rundt mange gange og er nu kommet til Løgstør igen.

Det er vigtigt, at deltagerne prioriterer, at komme med på turene, da det netop er fremødet som er vigtigt for, at deltagerne danner netværk med hinanden bekræfter Sanne Schytte og tilføjer at deltagerne får en opgave med at mødes én gang i mindre grupper, udover de fælles ture som er planlagt. Det er Karin Winther som er fortælleren i naturen. Turene slutter altid med kaffe i en mug (en spejderkop) og med et spiseligt måltid med lidt af hvert fra naturen eksempelvis svampesuppe, boller og æggekage med diverse spiselige ukrudt.

- Mange ældre har ofte gode erindringer fra barndommens skovture, som mange forbinder med nærvær og hygge. Så naturviden og gode erindringer fra barndommens skovture, dukker ofte op, der er meget vi kan dele med hinanden, siger Karin Winther

- Det er vigtigt at bevare en god fysik også, når man kommer op i alderen, og der er næsten altid plads til forbedringer, siger ældrerådgiver Sanne Schytte og tilføjer at netop naturen er en fantastisk indbydende legeplads når det gælder om at udfordrer og forbedre balancen og øge styrken i benene.

At bevarer sin fysiske kunnen er en forudsætning for, at man også kommer ud i sociale sammenhænge.

Undersøgelser viser at hver 4. alene boende over 65 år ønsker at være mere sammen med andre, de er uønsket alene og mangler ofte følgeskab.

Når forløbet er slut, er det muligt at komme med på opfølgningsturene, hvor alle som har deltaget i ”Aktiv i Naturen” inviteres.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...