Der vil der bl. a. være mulighed for at kigge indenfor på Gaardsted Højgaard I/S, som drives af brødrene Jens og Martin Jensen og er en gård med malkekøer

LØGSTØR: Hvad gør danske landmænd for klimaet?

Det er der mulighed for at få et nærmere indblik i, når 62 landmænd over hele landet søndag 15. september inviterer til Åbent Landbrug.

I det vesthimmerlandske vil der bl. a. være mulighed for at kigge indenfor på Gaardsted Højgaard I/S, som drives af brødrene Jens og Martin Jensen og er en gård med malkekøer. De to er tredje generation på gården ved Løgstør, som de overtog i 2011.

Jens Jensen bor selv på gården sammen med sin kone Mette og parrets tre børn, Mikkel, Stinne og Anders, mens Martin, som fortrinsvis styrer arbejdet i marken, bor på nabogården.

De to brødre har sammen 550 malkekøer, som tilsammen giver 21.000 liter mælk om dagen, og rundt om gården ligger 680 hektar jord - svarende til omkring 1.360 fodboldbaner.

På markerne dyrkes der majs, græs, korn og græsfrø, som enten bliver foder til dyrene eller solgt videre, og alt dét vil der være mulighed for at høre nærmere om i forbindelse med Åbent Landbrugs-arrangementet 15. september.

- Vi glæder os til at byde alle interesserede velkomne til Åbent Landbrug og håber, at de får en god dag sammen med os, erklærer Martin Jensen.

I samme nabolag vil der på dagen også være mulighed for at aflægge besøg hos TAMU Vitskøl. der har til huse på Vitskøl Kloster.

TAMU Vitskøl tilbyder en arbejdsmarkedsuddannelse for unge mellem 18 og 30 år, som kan vælge mellem ni forskellige uddannelser, herunder jordbrug, gartneri og kantine.

- Vi har stykker 50 Hereford kødkvæg og 40 Suffolk får, som er naturplejere ved Vilsted Sø og langs Limfjorden.

- Vi har også slagtekalve, og I vores gartneri dyrker vi forskellige historiske læge- og krydderurter, fx urter til fremstilling af kryddersnaps. Og så dyrker vi 250 hektar jord, opremser Jørgen Bloch, der står for den overordnede drift af TAMU Vitskøls landbrug.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...