Hele 2.g årgangen på Handelsgymnasiet i Aars på heldagstur til Flensborg

AARS: Alle 2.g elever på Handelsgymnasiet i Aars havde forleden en ekstra lang skoledag.

Sammen med tre lærere var de på tur til Tyskland, hvor første stop var på Duborg-skolen – et dansk gymnasium i Tyskland, hvor eleverne kommer fra mange forskellige baggrunde, men alle har en fælles interesse for det danske sprog og den danske kultur.

Besøget begyndte med en hyggelig rundvisning med Duborg-eleverne som guider. De fortalte hver især om, hvorfor de var havnet på en dansk-tysk skole i Flensborg, og deres livshistorier gjorde indtryk. Ikke kun på grund af deres sjove og overskudsagtige måde at fremlægge historierne på, men også på grund af selve indholdet af dem.

De danske handelsgymnasieelever stillede omvendt spørgsmål til gymnasieeleverne på Duborg-skolen om alt muligt - spændende fra ”Hvordan det er at have to nationale identiteter” til ”Hvor i Flensborg man kan købe sig den bedste döner?”

Fra Duborg skolen på toppen af Flensborg gik det ned i byen ad den stejle Marientreppe til en omgang frokost, som for lærerne blandt andet stod på en omgang klassisk karrywurst. Eleverne fik især øvet sig med de tyske gloser.

Mætte og med humøret højt fortsatte turen mod Flensborg Avis. Her havde eleverne forberedt spørgsmål til journalisten om, hvordan Flensborg Avis fungerer i dagligdagen, når det er den eneste tosprogede avis i det dansk-tyske grænseland, der siden 1869 har leveret nyheder til det dansksindede mindretal.

Dagen sluttede af med en omgang grænsehandel, og så var depoterne ellers fyldt op til en hyggelig hjemtur mod Aars.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...